Cabrales DOP

Llet crua de vaca, cabra i ovella
Formatge Asturià

25,25/Kg

Kg
Total:

Descripció

Formatge Cabrales La Pandiella – Formatge Asturià

Formatge de Cabrales està elaborat només amb llet dels ramats de vaques, cabres i ovelles que estan registrats amb la Denominació d’Origen Protegida. Un autèntic formatge de Cabrales que convida a compartir-lo amb una sidra asturiana recentment abocada.

Aquest formatge Cabrales és molt conegut pel seu diferent aspecte i sabor. Les seves característiques es corresponen amb un formatge blau, amb una textura suau, de sabor fort arribant a ser intens, picant i fins i tot una mica acidifico. El seu aspecte poc comú i la seva olor forta, pot arribar a concloure a aquells menys coneixedors d’aquest tipus de formatge al fet que està dolent, però tot el contrari aquests detalls ho fan un formatge diferent, únic i singular.

Aquest formatge Cabrales és produït en coves naturals en els Pics d’Europa, la qual cosa fa que les floridures de les humitats de les coves facin el seu treball en la maduració natural.

El maridatge més adequat per a aquest tipus de formatges a més de la sidra de la zona, serien els vins fins i camamilles, ja que aporten contrast a aquests formatges de fermentació forta; els vins dolços, vins negre reserva o vins olorosos i també maridan molt bé.

Aquest formatge cabrales és un formatge elaborat de manera artesanal i natural amb maduració entre 2 i 4 mesos en coves amb una humitat del 90% i una temperatura entre 8° i 12°. Condicions que ajuden a l’aparició de floridures del tipus penicillium, el qual crea aquestes vetes verds tan característiques en un formatge de cabrales.

Ingredients: Llet crua de vaca, cabra i ovella, quall i sal.