Cecina de León

33,5€/Kg

3,3516,75

Descripció

La Cecina de León es un dels productes més especials de la gastronomia espanyola és la cecina, i a la província León, aquest plat és tot un signe d’identitat. La cecina de León té una merescuda fama.

La cecina és un tipus de companatge que s’obté generalment del bestiar boví. També se’n diu «chacina», que és, així mateix, una forma genèrica de referir-se als embotits en general. Encara que, per a tancar la paradoxa, la cecina no és un embotit, en el sentit recte.

El sistema de curat de la cecina és similar al del porc, recorrent-se principalment a la sal i al fum. En cecina de Lleó, les fustes que se solen preferir són les de roure i alzina.

La cecina de Lleó es un producte exquisit, i també d’un aliment sa, natural i tradicional. La cecina és proteïna pura. És una aportació tant de fòsfor com de calci per als teus ossos. Donat el procés de la seva elaboració, t’aporta sodi. Però el que igual no sabies és que amb la cecina de Lleó obtens una gran aportació de ferro i de magnesi, així com de vitamines A, B3 i B12.