El Bunch – Le Bolut

Formatge Artesà Madurat Gras
LLet crua de Cabra

4,75

Total:

Descripció

El Bunch, una obra de mestre de llet de cabra.

Aquest formatge l’elabora la formatgeria Le Bolut, el seu propietari i formatger Santi Nudelman, és un jove argentí arrelat a Galliners, a la franja de terra que el famós escriptor català Josep Pla deia el “Terraprim”, entre les comarques gironines del Pla de l Estany i de l’Alt Empordà.

El nom de la formatgeria Le Bolut ve de la paraula “boludo”, recordant els orígens argentins de Santi. Després de treballar un parell d’anys amb Martí Huguet, de Mas Alba, Santi va creure en les paraules del seu mestre, que li deia ‘de fer formatges era fàcil i divertit! Al maig de l’any 2014 i després d’haver fet diversos cursos posa en marxa la formatgeria que munta als baixos de casa seva, al poble de Galliners. Treballa sol i el seu caràcter inquiet de seguida el porta a crear autèntiques belleses làcties. Tot i trobar-se en la fase inicial, ‘aquest projecte apunta maneres! Amb etiquetes de disseny modern i desenfadat, els formatges de Le Bolut surten a el mercat amb força i energia.

Actualment elabora dos formatges: El Put, el seu formatge estrella, de llet crua i ecològica de vaca de Can Frigola, de format quadrat, escorça florida, pasta tova i quallada mixta. I aquest Bunch, fet amb llet crua de les cabres de Martín.

El Bunch està fet de llet crua de cabra, humit, suau amb una consistència cremosa a l’interior i una escorça seca i trencadissa. Aromes predominantment làctics, frescos i picants amb sabors típics de bosc com la molsa i els bolets. Aquest formatge es comercialitza en forma rodona amb un pes d’uns 130g. El podeu trobar a l’natural o arrebossat amb pebre vermell (Xarxa Bunch), amb pebre negre (Black Bunch), amb herbes (Wild Bunch) i un altre curat amb tòfones.

És una autèntica delícia de qualsevol de les maneres. És important menjar aquest formatge a temperatura ambient per degustar i percebre millor tota la seva riquesa de sabors, un cop portat a aquest punt les notes subtils però complexes d’aquest formatge realment ens demanen que ho assaborim només amb una bona llesca de pa de pagès. No deixeu de menjar l’escorça, que afegeix caràcter a l’formatge.

El Bunch també és ideal per acompanyar de fruits secs (ametlles, nous) i fruites fresques, com maduixes. També pot enriquir sopes, salses i (sobretot les varietats arrebossades) com a ingredient en amanides a les que li aporta un gust nou i interessant. Gaudiu d’el formatge amb un vi blanc de proximitat.

Llet: Cabra
Tipus: Pasta tova, escorça florida
Maduració: De 10 a 15 dies
Aspror: Suau
País d’origen: Catalunya – Espanya