Emmental Suís

Origen: Switzerland
Llet fresca crua de vaca
Formatge al tall

23,50/Kg

Kg
Total:

Descripció

Emmental Suís es Original de la vall de l’Emme
És un clàssic’, conegut arreu del món com el «rei dels formatges». Exempt d’additius. Després de l’bany en salmorra se sotmet a el procés de curació en soterranis càlids i després en cellers fresques d’emmagatzematge. Els forats grans i l’aroma intens amb sabor a nou fan de Emmental Suís una peça de cultura suïssa.

Al voltant de 1200 litres de llet crua no tractada, quall, cultius bacterians, però també molta experiència, amor i paciència serveixen a productor de formatge per produir una roda rodona d’aproximadament 95 kg. El Emmental Suís està totalment lliure d’additius i OGM i deu el seu sabor característic a les vaques alimentades exclusivament amb pastura, l’elaboració tradicional i l’ús de bacteris propiònics. Després de deixar-los en salmorra, primer es col·loca el formatge en cellers de fermentació calentes i humides, on es formen els orificis característics. Posteriorment, el procés de maduració es realitza en cellers fresques i humides.

Origen:Emmental (Vall del riu Emme en el Cantó de Berna)
Protecció d’origen: AOP, (DOP Denominació d’Origen Protegida des del 2016)
Àrees de producció: Cantons de Argovia, Berna, Glaris, Llucana, Schwyz, Solothurn, St.Gallen, Thurgau, Zug, Zurich i parts del Cantó de Friburg

Matèries primeres: Llet fresca crua de vaques alimentades sense *ensilaje. L’ús de qualsevol additiu i OGM està prohibit.

Forma, dimensions, pes: Forma rodona, des de plana a convexa, diàmetre 80-100 cm, altura 16-27 cm, pes 75-120 kg (faig una mitjana de 95 kg)

Característiques Emmental Suís:

Els clàssics forats es formen durant el procés de maduració: a través de la fermentació natural, es forma diòxid de carboni que, com no pot escapar, es diposita en diversos punts del formatge. Per a un formatge dur, la concentració de sal de 0.5 g / 100 g és extremadament baixa. Emmental Suís no conté lactosa.

Contingut de greix: Maduració natural, dura, de color or, en el costat de la de la roda està indicada la marca vermella del Emmental Suís.

Escorça: Maduració natural, dura, de color or, en el costat de la de la roda està indicada la marca vermella del Emmental Suís.

Pasta: De l’ivori a la palla
Consistència: Elàstic, suau quan es talla, amb una maduració finament granular i *desmenuzable
Forats: Ulls de la grandària d’una cirera, generalment diàmetre de 2-4 cm
Sabor: Suau, notes de nou
Durada de la maduració:Min. 4 mesos

Valors nutricionals en mitjana per *100g:
Aigua 36 g
Proteïna 29 g
Grassa 31 g
Sales minerals 4 g
Calories 395 *kcal
*Kilojoules 1640 kJ