Havarti

Llet de vaca
Servit en rodnaxes.

11,50/Kg

Kg
Total:

Descripció

El formatge Havarti és típic de Dinamarca elaborat amb llet de vaca. Sol tenir un contingut gras que pot oscil·lar entre els 30% o 45% del pes net. Es tracta d’un dels formatges danesos més coneguts fora de les seves fronteres.

Amb una aroma intens i un sabor molt delicat, mantegós i dolç, el formatge Havarti és especialment apreciat per comeren talls o en sandvitx sense molt més.

Elaboració del formatge Havarti

Aquest formatge típic danès s’elabora amb llet de vaca el contingut gras de la qual oscil·la entre el 30% i el 45%.

La producció d’aquest formatge és particular ja que la pasta resultant de separar la quallada i el sèrum és rentada diverses vegades abans de ser col·locada en els motlles i sotmesa a pressió. Això li confereix un sabor únic i característic al formatge Havarti.

La pasta resultant serà sotmesa a un procés de curació i envellit d’entre 4 i 18 mesos i les seves propietats de sabor, aroma i textura van canviant i es van intensificant amb el temps d’envellit.

Propietats organolèptiques del formatge Havarti
El Havarti no és un formatge fort de sabor, sinó més aviat delicat i amb suau toc àcid.

La seva aroma és mantegosa i agradable i recorda als formatges suïssos. La seva interior mostra irregulars i petits forats i la seva escorça és fina En estar elaborat amb llet fresca, té un alt contingut en calci i vitamina B12, la qual cosa ho converteixen en un formatge perfecte per als nens.