Majorero semicurat DOP

Formatge artesà de llet crua de cabra
Semicurat

19,50/Kg

Esgotat

Descripció

Formatge Majorero DOP semicurat

S’obté després d’un període de maduració d’entre 21 dies i 60 dies. És el formatge de l’aperitiu, perfecte pra acompanya un bon vi i desitjable en qualsevol ocasió per la seva aroma i sabor.

La llet de cabra majorera

El formatge majorero és un pes de pasta premsada elaborat amb llet de cabra de la raça majorera, amb addicció eventual, quan es destina a la maduració, de fins a un màxim de 15% de llet d’ovella canària.

La matèria primera per a l’elaboració de l’formatge procedeix de la munyida de cabra i ovelles sanes de ramaderies inscrites en el Consell Regulador, la llet està lliure d’impureses, calostres, productes medicamentosos i conservants, que poden influir negativament en l’elaboració, maduració i conservació de l’ formatge.

La cabra majorera, animal rústic i molt resistent, produeix una llet densa, aromàtica i greix, i és reconeguda com una de les més productives de l’món amb registres lleters de fins a dos litres i mig a el dia. La seva llet, d’excel·lent qualitat, constitueix, juntament amb el bon fer dels mestres formatgers, el secret principal en la confecció de l’formatge majorero.

Una rica varietat

Una delícia per als paladars, els formatges majoreros guarden el sabor inigualable de la seva rica tradició formatgera.

La seva massa a el tall apareix compacta, de textura cremosa i sabor acídul i una mica picant.

El color de l’escorça sol ser blanc en els tendres i cerós en els curats. Els formatges que es van a conservar més temps poden untar-se amb oli, pebre vermell o gofio, el que els confereix característiques peculiars.