Vi Negre – Sui Generis – DO Montsant

Vi Negre – D.O. Montsant

10,50

Total:

Descripció

Sui Generis és un vi exclusiu fruit de vells ceps, poc productives però de gran qualitat. Les vinyes ocupen 6,5 hectàrees de terreny al cor de la jove DO Montsant, en els termes municipals del Masroig (Coma de Calderers) i Els Guiamets (Vinya Vella i Aubaga).

Sui generis és un vi de Miquel Pons, ja tota una saga de viticultors de el Penedès. Seleccionen els millors raïms de la seva pròpia vinya per elaborar els mosts de la més alta qualitat per tal d’obtenir els seus vins de terrer. Treballen les varietats autòctones de la zona juntament amb l’aportació de les foranes que puguin contribuir a l’elaboració de vins amb personalitat i frescor. Sui generis, però, es tracta d’un caprici de Miquel Pons al cor de Montsant, on també cultiven vinya vella.

Raïm: 100% Samsó

Elaboració: Verema en el moment òptim de maduració amb la intenció de mantenir una bona acidesa. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable i posterior criança de 10 mesos en bóta de roure de francès.

Nota de tast
Apreciem fruita negra madura, herbes mediterrànies i tocs especiats del seu pas per fusta. En boca es mostra rodó, carnós, amb el taní ben polit i final llarg.

Maridatge
Escalivada, sardines a la brasa, carns vermelles, perdiu escabetxada i, com no, una bona botifarra.

La infertilitat d’aquesta terra argilosa i calcària obliga cep a buscar la humitat terra endins i l’esforç que ha de fer la planta és equiparable a la seva recompensa: dels seus ceps sorgeixen grans vins. Les varietats conreades són les més tradicionals de la regió: dominen la carinyena i la garnatxa.

Des de l’any 2004 3 viticultors, Casa-Amélie Ponce, Philippe Jobert i Jordi González, cuiden amb cura aquests ceps de més de 35 anys d’edat. Practiquem una agricultura respectuosa amb el medi ambient. Encara que no és estrictament ecològica, és una viticultura tradicional i només recorrem als tractaments convencionals quan els productes ecològics no són suficients. No apliquem herbicides i fem servir els fitosanitaris imprescindibles d’acord amb les necessitats climatològiques de l’any, aptes per a l’agricultura ecològica, com el coure (contra el míldiu o el sofre contra l’oïdi.